Werkwijze

 

Onze focus ligt op pensioencommunicatie. Op het informeren van medewerkers over hun eigen pensioenregeling. En op het begeleiden bij het maken van keuzes binnen de pensioenregeling. Zodat de pensioenregeling optimaal aansluit bij de wensen en behoeften van iedere medewerker.

>>

Focus werkt onafhankelijk van welke pensioenuitvoerder dan ook. Of dit nu een pensioenfonds of een pensioenverzekeraar of een premiepensioeninstelling (ppi) is.

Focus verkoopt geen pensioenregelingen en geen andere financiële producten. Ook daarom zijn we volstrekt onafhankelijk. Wij maken pensioen begrijpelijk, dat is ons werk!

<<


Focus op pensioen!

 

Pensioengesprek

In een persoonlijk pensioengesprek rond de indiensttreding leggen wij duidelijk en begrijpelijk de pensioenregeling uit. We helpen de werknemer door de portal van het pensioenfonds of de verzekeraar. We leggen de keuzemogelijkheden uit en zorgen dat de pensioenregeling optimaal aansluit bij de wensen en de doelstelling van de werknemer.

Steeds meer pensioenregelingen zijn gebaseerd op beleggingen. Maar het maken van beleggingskeuzes is ingewikkeld en spannend. Focus helpt hierbij. Want een optimaal gebruik van de beleggingsmogelijkheden in de pensioenregeling kan de opbrengst tot wel méér dan 20% verhogen zonder dat het risico evenredig toeneemt! We leggen graag uit hoe dit werkt.

Pensioenspreekuur

Periodiek zitten werknemers vaak met korte pensioenvragen: is mijn partner goed meeverzekerd, moet ik mijn (beleggings)keuze aanpassen, is waardeoverdracht van vorig pensioen verstandig? Het pensioenspreekuur is bedoeld voor dit soort vragen. Periodiek is Focus bij de werkgever aanwezig om de eerste hulp bij pensioenvragen te bieden.

Pensioenpresentatie

Bij een pensioenpresentatie leggen we aan een groep medewerkers duidelijk en begrijpelijk de pensioenregeling uit. We besteden aandacht aan de keuzes die gemaakt kunnen worden en hoe de pensioenregeling afgestemd kan worden op de individuele wensen en doelstellingen van iedere medewerker.

Wanneer er regelmatige meerdere medewerkers in dienst treden is dit een efficiënte manier om periodiek de pensioenregeling te introduceren.

Pensioen in zicht

Wanneer de pensioendatum nadert moeten er allerlei keuzes gemaakt worden. Wanneer wil ik mijn pensioenuitkering laten beginnen? Hoe zorg ik voor de aansluiting met de AOW-uitkering? Of hoe laat ik alle eerder opgebouwde stukjes pensioen netjes op elkaar aansluiten? Wil ik eerst iets meer pensioenuitkering en later iets minder of juist andersom? Wat moet ik met het nabestaandenpensioen?

De keuzemogelijkheden rondom de pensioendatum zijn talrijk, en daarmee ingewikkeld. Focus helpt om orde te scheppen in deze keuzemogelijkheden. Zodat de pensioenuitkering straks ook mooi aansluit op de individuele wensen van iedere medewerker.

EHBP - Eerste Hulp Bij Pensioenvragen

De HR- of PZ-medewerker is bij veel werkgevers het eerste aanspreekpunt voor pensioenvragen. Maar omdat pensioenregelingen best ingewikkeld kunnen zijn, kan het lastig zijn om direct antwoord te hebben op de vragen van collega’s.

Focus traint HR- of PZ-medewerkers zodat zij hun eigen pensioenregeling goed begrijpen en daarmee de eerste vraagbaak voor de collega’s kunnen zijn. Wel zo handig!


Altijd op de juiste plaats

 

Op locatie

Alle pensioencommunicatie door Focus kan op locatie van de werkgever uitgevoerd worden. Of op een andere centrale locatie als dat handiger is. Waar ook in Nederland.

 

Digitaal

Maar natuurlijk kan de pensioencommunicatie ook digitaal. Groepspresentaties of individuele gesprekken, we hebben ruime ervaring met de digitale invulling.

Voor de digitale communicatie gebruiken we zowel ZOOM als MS Teams.